Saftigt drömmig morotskaka som har allt och lite till!

Ingredienser
3 normalstora morötter, rivna
3 ägg
3 dl strösocker
2,5 dl hasselnötsmjöl
3 dl vetemjöl special
1,5 tsk kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk kardemummakärnor (mortlade)
3/4 tsk salt
2 tsk bakpulver
1/2 msk vaniljsocker
2 dl rapsolja
Frosting
200 g smör, rumstempererat
400 g Philadelphia färskost
1 citron (rivet skal från 1 citron)
7 dl florsocker
1/2-1 tsk vaniljsocker
Topping
1 dl valnötter, fint hackade – att dekorera kanten med
Gör så här
1. Sätt ugnen på 170- 175 grader varmluft och smöra en 20 cm springform. (Mjöla formen helst med hasselnötsmjöl, alt mandelmjöl om du har det hemma. Jag lägger även alltid bakplåtspapper i botten av formen, sedan knäpper jag på kanten på formen.)
2. Vispa ägg och socker poröst ca 4-5 min med elvisp.
3. Blanda samman hasselnötsmjöl, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, ingefära, kanel, mortlade kardemummakärnor och salt. Blanda väl!
4. Skala och riv morötterna fint på rivjärnet.
5. Vänd ner dom rivna morötterna i ägg- & sockervispet.
6. Tillsätt sedan blandningen av de torra ingredienserna, blanda väl.
7. Rör till sist i oljan till en jämn och fin smet.
8. Sätt in kakan i nedre delen av ugnen i ca 40-47 min. (Beroende på ugn – använd teststicka.)
9. När kakan är klar, ta ut den och låt den svalna under en handduk så att den bevarar sin fukt. När den hade fått vila en stund

Källa