Saffransrisotto med lax & citronaioli

Hej på er mina underbara bloggisar & följare ♥
Här kommer ett helt fantastiskt bra sommar-recept på en galet god fiskrätt.
Detta till ett kallt glas vitt vin, typ Sauvignon Blanc en härlig sommarkväll är magiskt!
Det var både enkelt att göra & bland det godaste vi ätit på länge tyckte familjen. Här kommer såklart receptet!

4 pers, 40 min
Ingredienser

Saffransrisotto
1/2 stor lök, finhackad (alt 1 hel mindre)
1/2 dl olja (mild oliv eller raps)
4 dl avorioris (risottoris)
2 dl vitt vin
0,5 g saffran
13 dl vatten
2,5 grönsaksbuljong-tärningar, ekologisk
2-3 dl riven parmesan 30 mån
salt & svartpeppar efter smak
Lax
4 st laxfiléer à 150 g
1/2 citron, saften
salt
svartpeppar, nymalen
Aioli
1 helt ägg
1/2 tsk rödvinsvinäger
1 tsk citronsaft
1/2 vitlök,
2 dl rapsolja (mer el mindre)
1 krm salt
Gör så här
 Börja med Risotton, och under tiden den kokar- gör laxen & aioli.
1. Finhacka löken och fräs mjukt i rikligt med olja. (ej för hög värme, då bränns löken och det lämnar en beska)
2. När löken blivit mjuk men ej tagit färg, öka värmen lite och häll i riset.
3. Låt riset ”stekas” och absorbera oljan. När pannan är helt torr häll över vinet & mald saffran.
4. Låt koka in helt, alltså ingen vätska kvar.
5. Koka upp vatten & buljongtärningar och låt buljongen hela tiden vara varm när den successivt tillsätts

Källa