Potatisknyten på grillen

Favorit-tillbehör på grillen, potatisknyten!!Ni måste bara testa Gott till ALLT!!4 portIngredienser16-20 små färskpotatisar, kokta ”al dente” alltså med lite kärna kvar4 smörskivor (hyvlat med osthyvel)1 stor vitlöksklyfta, riven1 msk persilja, hackadsaltnymalen svartpepparBakplåtspapper x 4 bitar (20 x 20 cm)Gör så här1. Tvätta och borsta färskpotatisen. Koka i saltat vatten till ”al dente” (med lite kärna kvar i mitten). Häll av.2. Klipp ut bakplåtspapper enligt storlek.3. Dela potatisarna på hälften och lägg i mitten på bakplåtspappersarken. Ca 4-5 potatisar / pers.4. Lägg 1-2 skivor hyvlat smör över potatisen (använd osthyvel), lite hackad persilja, riven vitlök, salt & nymalen svartpeppar.5. Samla alla kanter /spetsar upp mot mitten och tvinna till ett knyte.6. Sätt på grillgallret i ca 5 min, så att smöret kokar och blir lite brynt där i och potatisen varm.Dela ut ett knyte till varje person som själv får stjälpa upp den på sin tallrik!Både ett kul och trevligt sätt att servera på. Och såklart MAGISKT GOTT Tips!Har du potatis över från gårdagen så är det ett ypperligt tillfälle att göra dessa knyten på Potatisen blir som på nytt!!Lycka till!

Källa