Pasta-zoodles med krämig köttfärssås-speciale!

Hej finisar! Hoppas ni haft en riktigt bra helg! 🙂
Ikväll skall vi äta familjens mitt i veckan-favvo. Det är SÅ gott att blanda in zucchini i pastan och så enkelt att få till en kul twist på rätten! Dessutom drar vi ner på kolhydraterna genom att ta bort lite pasta och tillsätta grönsaker. Vill man så kan man ju såklart skippa pastan helt och bara köra zoodles (zucchini)!

Här kommer mitt tips på er middag ikväll!

DSC_0568

20 min, 4 port

Ingredienser
1-2 msk smör
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
500 g ekologisk nötfärs
400 g finkrossade tomater (Zeta 1 burk)
1 msk grönsaksfond, ekologisk
1 tsk oxfond
2 dl lätt crème fraiche Paprika & Chili 13%
1 dl crème fraiche, naturell kokbar 34%
1/2 tsk salt
1 tsk färsk timjan, finhackad
svartpeppar, efter smak

2 st färska zucchini
400 g pasta, spaghetti
50-100 g riven parmesan

Gör så här
1. Hacka löken fint och bryn lätt i en panna med smör på medelhög värme.
2. Pressa i vitlöken och rör samman.
3. Häll i köttfärsen och bryn på tillsammans med lök & vitlök. Använd en trägaffel för att få isär köttet till en fin färs.
4. När köttet brynts, häll på krossade tomater, grönsaksfond, oxfond, crème fraîche paprika & chili och naturell crème fraiche. Koka samman, salta och hacka i färsk timjan. Låt koka ihop.
5. Smaka av och tillsätt nymalen svartpeppar efter smak.

6. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet & strimla under tiden zucchinin. Jag använder min ”Spiralizer” som gör typ spaghettistrån av zucchinin. Har man ingen så kan man hyvla zucchinin tunt på längden och sedan strimla med kniv.

DSC_0554

7. Salta den strimlade zucchinin och låt ligga i en skål. På så vis drar den ur sig överflödig vätska / vatten.

8. Strax innan spaghettin kokat klart, släng ner Zucchinin i en stekpanna med lite olivolja eller en klick smör.  Salta & peppra och låt fräsa på medelhög värme i ca 4-5 min under omrörning.

9. Häll av pastan, blanda samman med zucchinin och lägg upp på tallrikar.

10. Toppa med den heta köttfärssåsen, riven parmesan och en kvist färsk basilika!

DSC_0570

Detta är SÅ fantastiskt gott, ni bara Måste prova där hemma 🙂 Smaklig spis!!

Källa