Mina underbara Italienska köttbullar med tomatsås & al dente spaghetti!

Tisdag ♥
Alltså… Detta kan vara den godaste ”Lady & Lufsen” rätten någonsin.. Köttbullarna är bara så himla underbara, tomatsåsen så nätt men ändå så kraftfull. Detta tillsammans med al dente kokt spaghetti & massor av riven parmesan.. ♥
Ett måste för er att testa hemma, om ni inte radan testat?  Här kommer receptet.

6 pers, (eller till 4 pers med matlåda dagen efter), 45 min
Ingredienser
Italienska köttbullar
1 gul lök, riven
2 msk ströbröd
1 ägg
1,5-2 dl grädde
1-1,5 dl riven parmesan
1/2 tsk malen vitpeppar
1-2 tsk salt (efter smak)
1 msk persilja, finhackad (fryst går bra)
1/2 citron -Rivet skal ”zest” från en halv ekologisk citron
1000g blandfärs (50/50)
Tomatsås
3 banan schalottenlökar, finstrimlade
2 msk olivilja
3 burkar finkrossade tomater (Märket MUTTI är nästan ett måste)
1 kruka basilika, hackad
1 tärning ekologisk grönsaksbuljong
2 vitlöksklyftor, pressade
Salt, efter smak
Nymalen svartpeppar, efter smak
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Rör i hop köttbullesmeten.
Rör samman riven lök, ägg, grädde, ströbröd, riven parmesan, citronzest, persilja, salt och vitpeppar. Låt dra ca 5 min.
Blanda i blandfärsen till en fin och jämn smet. Tillsätt mer grädde om den blir torr, men den får absolut inte bli så kletig och lös att det inte går att forma bollar.
Forma lite större köttbullar med hjälp av lite vatten i handflatorna, (då klibbar det mindre).
Lägg köttbullarna på

Källa