Min sagolika Drottingtårta med vit chokladmousse, lemon curd & hallon- blåbärsmousse

Hej Härliga ni!!
Idag är det onsdag, ”lillördag” och jag tänker baka min Drottingtårta ♥
Visste ni att denna tårta, alltså min Drottningtårta fick pryda omslaget på Elle mat & vin i April-Maj numret?  En stor ära ju!!
Det är många som i efterhand bakat den, men det finns säkerligen dom som varken bakat eller sett den över huvudtaget. Så idag tänkte jag att jag bjuder på receptet, samt visar hur fint omslaget blev ♥
Ni bara måste prova baka denna, gör det nästa gång ni har någon / något att fira. Jag lovar er, ni kommer inte bli missnöjda med alla dessa underbara smaker
Receptet kommer här!

ca 10-12 bitar,  ca 2,5-3 h (+ vita chokladmoussen)
Tårtbotten (2 st 20 cm springformar)
Ingredienser
4ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
(röd karamellfärg)
Gör så här
1.Sätt ugnen på 175 grader på över och undervärme.
2.Smöra och bröa två 20 cm i diameter springformar. (Jag använder mig av vetemjöl när jag bröar bakformar. Detta för att slippa grova bitar från ströbröd i en så spröd kaka) Pudra över lite vaniljsocker i botten på båda formarna.
3.Blanda mjöl, bakpulver, potatismjöl och vaniljpulver i en bunke. Rör ordentligt med en gaffel så att bakpulvret verkligen blandar sig jämnt med mjölet.
4.Vispa ägg och socker poröst 2 min. När

Källa