Löjromsblinier – lyxigt tilltugg & trevlig förrätt

Måndag. Men vi behöver ju inte deppa ihop för det, för snart är det helg igen!
Hur gott är inte detta?! Blinier med löjrom. Perfekt som drinktilltugg men även magisk som förrätt ♥
Receptet kommer såklart här!

15 stora eller 30 mindre blinier, 60+
Ingredienser
2 ägg
2 dl mjölk
20 g jäst
1,5 dl bovetemjöl
1,5 dl vetemjöl
1 dl gräddfil
3/4-1 tsk salt
smör, att steka i
Tillbehör
Löjrom
rödlök, fint hackad
Crème fraiche, smetana (syrad grädde) eller gräddfil
Gräslök, hackad
Gör så här
1. Separera äggulorna från vitorna i två olika bunkar.
2. Vispa äggvitorna till hårt skum
3. Värm upp mjölken till 37 grader (fingervarmt)
4. Smula jästen i en bunke och häll över den ljumna vätskan.
5. Rör i äggulor, bovetemjöl, vetemjöl, gräddfil och salt. Rör till en jämn slät smet.
6. Vänd till sist ner den hårt vispade äggvitan. Rör försiktigt, bäst är att bara vända runt med svepande stora drag.
7. Hetta upp plättjärnet eller om du rent ut av har ett ”blini-järn” med en klick smör i varje plätt-håla och fyll på med plättsmet.
8. Plättarna skall bli härligt gyllene!

Preppa blinierna med syrad grädde, crème fraîche, eller gräddfil och toppa med lyxig löjrom och fint hackad rödlök.
Vill man kan man pickla rödlök och ha på också, himla gott!

Källa