Lobster Rolls med hemgjort briochebröd!

I dag gör jag Lobster Rolls med nybakat briochebröd på Nyhetsmorgon ♥
Oh my, så gott det är!! Det är lyxigt men samtidigt så enkelt. Ni måste verkligen prova detta. Receptet? Ja, det kommer här! 🙂

6-8 mini Lobster-rolls (hur många det blir beror lite på hur stora hummerstjärtarna är)

Hummerfyllning
2-3 kokta humrar, grovt uppskurna i bitar
1 – 1,5 dl majonnäs
1/2 äpple, finhackat
1/2-1 msk selleri, finstrimlad
2 msk creme fraiche
1 tsk dill, hackad
15-20 droppar tabasco (den skall få lite smak av den karaktäristiska tabasco-smaken)
Ett par droppar citron
salt / peppar

Tillbehör
Dill el gräslök som garnityr
Citronklyftor, att pressa över

Gör så här
1. Dela humrarna och ta ut hummerstjärtarna.
2. Hacka dom grovt och lägg i en skål.
3. Blanda samman med majonnäs, crème fraîche, finhackat äpple, selleri & dill. Smaka upp med tabasco, salt, peppar och några droppar citronsaft.

Brioche-bröd
25 g jäst
50 g smält smör
70 g rumstempererat, tärnat smör (100 g om du inte är rädd för smör, det blir ännu godare 😉 )
1 dl vatten
2 dl mjölk
1 msk socker
3/4 tsk salt
7,5-8 dl Manitoba mjöl el vetemjöl special (+ 1/2dl till utbakning)

Gör så här
1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt vatten & mjölk. Se till att vätskan blir fingervarm, 37 grader C.
2. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vätskan. Rör tills jästen lösts upp helt.
3. Rör i ägget och portionera i vetemjölet successivt.
4. Låt degen gå i maskinen med degkrok i 3-4 min.
5. Tillsätt nu det rumstemperarade, tärnade smöret medan maskinen fortfarande går. Låt kroken arbeta in smöret i degen i ytterligare 6 min.
6. Täck över bunken med en bakhanduk och låt jäsa 60 min.
7. Ta upp degen på mjölat bakbord. (Försök att inte använda allt för mycket mjöl när du bakar ut degen. Den skall vara en aning lösare än vanligt).
8. Dela degen i två delar. Rulla båda till ca 40 cm långa längder. Platta till något och skär ca 3 cm breda bitar och ca 6-7 cm långa. (Tänk bryt-bullar fast i avlångt format)
9. Lägg bitarna bredvid varandra i en ”brödform” täckt med bakplåtspapper.
10. Låt jäsa 40 min ytterligare och sätt ugnen på 220 grader.
11. Pensla bröden med uppvispat ägg och sätt in i mitten av ugen i 12-13 min ( tid beroende på storlek)
12. När bröden är glansiga och gyllene, ta ut och låt svalna helt.

Preppa Lobster rolls’n
1. Skär bitar av briochebrödet. (Jag skär av i alla skarvar)
2. Rosta yttersidorna i en grillpanna tills brödet rostats och fått fina grillstreck.
3. Lägg ett snitt mitt i ”bullen” och fyll med hummer-röran
4. Toppa med selleri och lite dill. Alt gräslök eller vad du gillar.
5. Servera Rolls’n tillsammans med citronklyftor, som med fördel pressas på innan man tar första tuggan 🙂

Servera dina Lobster rolls till ett glas bubbel, FEST!

Alltså, detta är bara SÅ gott!

Brödet.. Brioche.. Luftigt, nötigt, smördoftande och härligt rostat på utsidorna!

Komplett ♥
Bjud dina gäster på detta nästa gång, dom kommer Älska!

Källa