Libachips med krämig hummus

Att göra chips av Libabröd är kanske ingen nyhet för vissa, men kan tänka mig att det är för en del.Dessa chips är klara på ca 10 min och är helg gudomliga. Galet krispiga och smakrika. För det är Du som sätter smaken.Jag penslar mina chips med rapsolja, paprikapulver, vitlökspulver & salt. Supergott!Sedan gör jag en hummus till, och detta tillsamman blir verkligen bröllop i munnen. Perfekt tilltugg när gästerna kommer till ett glas bubbel el en kall öl.Här kommer receptet!Tilltugg för 6-8 persIngredienser2 Liba bröd, skuren i trekanter1 dl rapsolja2 krm paprikapulver2 krm vitlökspulver2 krm salt

Annons

Hummus1 burk kikärtor1 vitlöksklyfta1/2 röd chilifrukt1/2 pressad lime1/2 tsk spiskummin1/2 dl rapsolja eller mkt mild olivolja.någon skvätt vatten för att ”lätta upp” hummusen.SaltGör så här1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft2. Skär Liba bröden i remsor och sedan i trekanter. (Tex först remsor, sedan fyrkanter som man sedan delar snett igenom till trekanter)3. Blanda samman oljan med kryddorna.4. Pensla båda sidorna av Liba bröden och lägg på en plåt.5. Sätt in i ugnen i ca 6 minuter tills de är gyllene. Ta sedan ut och lägg på papper, salta lätt igen om du gillar salt som jag!Hummus1. Häll

Källa