Krämig polenta med ugnsbakade tomater, svamp & fetaost

Jag (eller vi) har börjat äta mindre kött i veckorna. Pluspoäng, känner jag!Igår åt vi denna smarriga kombo som är SÅ enkel att svänga ihop.Jag rostar bara cocktailtomater i ugn på 90 grader i ca 1,5 h. (Salt, timjan och olivolja på.)Sedan kokar jag polentan i buljong, tillsätter lite grädde & riven parmesanost. Samtidigt som jag smörsteker champinjoner vid sidan om och i efterhand tillsätter jag färsk baby-bladspenat och rör omkring.Voilá, enkelt va?Detta måste ni testa, receptet kommer här!Ingredienser1 l vatten2 buljongtärningar (grönsak eller hönsbuljong)1 3/4 dl polenta1/2 dl mjölk1/2 -2 dl grädde25-30 g riven parmesansalt, efter smaknymalen svartpeppar, efter smak

Annons

1 paket cocktailtomater, några delade på hälften2 msk smör, att steka svampen i4 champinjoner, tvättade & delade i kvartar60 g babyspenat, färsk50 g fetaostToppingfärsk timjantryffelolja, några små dropparGör så här1. Sätt ugnen på 90 grader och lägg tomaterna i en form. Dela några tomater och picka små hål i dom du lämnar hela.Ringla lite olja över, salta och strö på färsk timjan. Låt gå i ugnen ca 1,5 h.2. Koka upp vattnet till polentan, rör i buljongen och lös upp.3. Skär champinjonerna i kvartar och förväll / stek i smör. Salta & peppra.4. Tillsätt polentan i vattnet, rör om.

Källa