Choklad, choklad och ännu mer choklad ♥
Kombinationen av choklad och mint är ju bara helt makalös. Att äta denna kladdiga choklad- och mintkrokantkaka med polkakrisp sådär lite ljummen ihop med en klick vispad grädde är bara så galet gott!!
Finner ett ord för denna dessert / bakverk: FABULOUS!!
60 min, 10 bitar
Ingredienser
200 g smör, rumstempererat
4 dl strösocker
4 ägg, gärna ekologiska
3 dl vetemjöl special
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl kakao
100 g Marabou Mintkrokant
Glasyr
100 g Marabou Mintkrokant
50 g mörk choklad 70%
3/4-1 dl grädde, upphettad
Gör så här
1. Sätt ugnen på 170 grader varmluft.
2. Smöra och mjöla en rund springform med löstagbar kant, cirka 20 centimeter i diameter. Eller en ”hjärtformad” som jag använder. Använd Mjöl & kakao när du bröar formen. Och sikta gärna lite vaniljsocker i botten på formen.
3. Vispa rumstempererat smör och socker poröst och pösigt med elvisp.
4. Vispa sedan i ett ägg i taget.
5. Blanda samman de torra ingredienserna i en separat bunke och smält chokladen över vattenbad, eller på låga grader i mikron (180 grader)
6. Vispa ner den smälta chokladen i ägg- och smör-vispet, och vänd sedan ner dem torra ingredienserna till en jämn smet.
7. Häll upp smeten i den väl smorda & mjölade formen och sätt in i ugnen i 40 min. Ta ut och låt svalna något,