Klassisk pajdeg – Grundrecept

Här kommer ett sånt där bra grundrecept på den perfekta pajdegen.
Jag gör alltid denna och mina pajer blir alltid toppenbra. Så här kommer receptet!

Ingredienser
125 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk iskallt vatten
Gör så här
1. Nyp ihop smöret med mjölet i en bunke till en smulig massa, typ smuldeg.
2. Tillsätt iskallt vatten och arbeta till en fast deg.
3. Ta lite mjöl på händerna om det kladdar.
4. Strö ut lite mjöl på bakbordet och kvala ut degen tunt (men så att den håller ihop)
5. Lägg den kavlade degen över en pajform och tryck till degen utefter pajformens form, upp på kanterna.
6. Ställ i frysen tills degen stenat, ca 15 min.
Förgrädda
Sätt ugnen på 150 grader
7. Nagga den frysta botten på pajformen och sätt in i ugnen så pajskalet förbakas, ca 10-15min. (beror på ugn) Men man vill inte att pajskalet skall ta för mkt färg.
Fyll sedan upp det förgräddade pajskalet med tänkt fyllning och grädda igen

Källa