Vi får inte nog av härliga kladdkakor va? Nä, tänkte väl det…
Här kommer receptet på en fantastisk kladdkaka som inte fattas något. Kladdig botten, fluffig marshmallow, chokladtryffel, sött, salt. Ja, jag behöver nog inte säga så mycket mer än att ni måste testa!
12 bitar, 25 min
Ingredienser
Kladdkaka (Grundrecept)
150 g smör, smält
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 dl ljust muscovadosocker
2 dl strösocker
1/2 msk vaniljsocker
2 ägg
1 nypa flingsalt
Mellanlager
2 dl mini marshmallows
2 dl karamelliserad mjölk ”Dulce de leche”
Chokladryffel- / ganache
200 g mörk el ljus choklad, alt schweizernöt (efter smak & tycke)
1 dl vispgrädde
1 nypa flingsalt (om önskas – ej nödvändigt)
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader och smöra en 20 cm springform med smör och sikta över lite vaniljsocker. (Jag lägger bakplåtspapper i botten på springformen, sedan spänner jag fast ringen runt. Så att kakan sedan ligger direkt på pappret. – Lättare att ta av kakan från formen ♥ )
2. Smält smöret i en kastrull, dra sedan bort kastrullen från värmen.
3. Blanda samman alla torra ingredienser i en skål, blanda väl.
4. Tillsätt blandningen i det smälta smöret, blanda väl.
5. Knäck i ett ägg i taget och rör till en slät, tjock & glansig smet.
6. Häll smeten i den smorda formen och ställ in