Ceviche med räkor, avokado & frisk mango – till krispigt vitlöksbröd!

Att få en fräsch och lätt förrätt är för mig att föredra. En förrätt skall ju egentligen bara vara en ”teaser” som drar igång smaklökarna och lockar fram lusten för mer. Här kommer receptet på min ceviche med ugnsrostat vitlöks- och surdegsbröd!

4 pers, 30 min
Ingredienser
300 g räkor, skalade hela
1 stor mango el två mindre, tärnade
2 stora avokados, tärnade
1 röd chilifrukt, mild, finstrimlad
1/2 rödlök, finhackad
3/4 kruka färsk koriander, hackad
1 1/2  lime, pressad
salt
Rostat vitlöks- och surdegsbröd
1 surdegsbaguette
75 g smör
1 stor vitlöksklyfta, pressad
flingsalt
Gör så här
Häll av dem handskalade räkorna och lägg i en bunke. Tärna i mango i lagom stora tärningar, ca 2×2 cm.
Finstrimla chilifrukten och hacka koriandern. Blanda samman allt och pressa över lime. Salta och smaka av.
Tärna till sist i avokadon och bara vänd ner. Rör man för mycket när avokadon kommer i så blir det bara krämigt, så vänd bara ner avokadotärningarna det sista du gör!
Låt stå med plast över i kylen fram till servering. (Ca 30-40 min )
Vitlöksbröd
Sätt ugnen på 200 grader varmluft
Blanda samman smör, pressad vitlök & flingsalt.
Skär upp surdegsbaguetten i önskade skivor, jag gör dem rätt breda, ca 4-5 cm tjocka.
Bred på riktigt med vitlökssmör på bröden strö lite flingsalt över och lägg på en plåt täckt

Källa