Hjortytterfilé med svart trumpetsvampsås & hasselbackspotatis

Igår lade jag upp en rätt på Instagram @matfashionistan. Det visade dig vara stort intresse kring recept. Kanske kan detta vara något för Nyårsafton?
Magiskt gott!! Här kommer receptet!
4 port, 40 min
Ingredienser
600g hjortfilé (inner el ytter)
smör att bryna köttet i
1 vitlöksklyfta, krossad
timjan, färsk
8-10 st potatisar (lite mindre variant)
smör, att ösa hasselbackarna med
salt
Svart trumpetsvampsås
1 banan schalottenlök, finhackad
150g svart trumpetsvamp, rensad, förvälls och nedhackad
4 dl vispgrädde
1 krm kinesisk soja
salt, efter smak
Nymalen svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader varmluft
1. Dela potatisen på hälften och skär djupa tighta snitt ned i potatisen men inte ända ned. Sätt över potatisarna i en ugnssäker form.
2. Hyvla lite smör över och sätt in i ugnen i ca 30 min tills potatisen är gyllene oh krispig. Salta!

Annons

Hjort
Salta & peppra runt hjortfiléerna.
Bryn hastigt på filéerna runt om i en het panna med smör, en krossad vitlök & timjan. Ös köttet!
Sätt in i ugnen på 120 grader tills innertemperaturen når 56 grader. Ta ut låt vila 6-7 min.
( Nu har ju jag två ugnar så jag kan köra både kött och potatis samtidigt. Men har ni inte det så föreslår jag att ni förbereder hasselbackarna tidigare, tar ut emellan och sätter in dom när köttet är klart

Källa