Har ni märkt att jag är en riktig kladdkaks-freak?
Jag vet faktiskt inte om det finns något godare.. Vad tycker ni!?
Kan tycka att det är kul att man kan variera kladdisen på så många sätt. Ena dagen kör man en vit kladdkaka med jordnötter, andra dagen en klassisk, tredje dagen en dumlekladdis.. Ja, man hinner ju aldrig tröttna. Eller hur ?
Här kommer receptet på en stor-favorit.
När Dumle-kolan stelnar till lite sådär inuti kladdkakan och möter flingor av salt… Ja, jag vet. Ett väl-använt ord.., MEN MAGI!! ♥
25 min, 1 kladdkaka (10-12 bitar)
Ingredienser
150 g smör
1 dl ljust muscovadosocker
2 dl socker
2 dl vetemjöl special
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
13-15 Dumlekolor
2 nypor flingsalt (En i smeten, En som topping)
Gör så här
1. Sätt ugnen på 170-180 grader
2. Smöra och bröa en 20 cm springform med smör, vetemjöl & vaniljsocker.
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner blandningen i det smälta smöret, direkt ner i kastrullen, rör samman. Rör i ett ägg i taget till en jämn, krämig smet.
5. Häll upp smeten i formen och tryck ner dumlekolorna. Man vill att smeten skall ”svämma” över stor del av kolan.
6.Strö över flingsalt och ställ in kakan i ugnen i 20 min. Ta ut låt svalna & servera med lättvispad grädde!
Njut var ordet
Stor Kram