Hur skönt är det inte att grillsäsongen äntligen har tagit fart? Jag blir helt manisk! Jag har verkligen grillat varje dag sedan förra veckans vackra väder slog till.
Här kommer en riktig fredags- eller ”helg-hit”, kombon är magisk och så enkel!!
Här kommer receptet ♥
4 pers, 30 min
Ingredienser
4 bitar entrecote à 200 g st
färsk timjan
salt
peppar
Pico de gallo
3-4 stora kvisttomater
1 rödlök, finhackad
1 kruka färsk koriander
1 pressad lime
1 krm salt
Avokadokräm
3-4 stora mogna avokados
1/2 tsk limejuice
salt, efter smak
Majskolvar
4 st förkokta majskolvar
Gör så här
1. Salta & peppra köttet på båda sidorna och lägg på ett par kvistar färsktimjan. Både över och under köttet. Låt ligga rumstempererat minst 1 h. (Jag lade in köttet och kryddor i vakuumpåse för att maximera smakerna, men det går såklart bra utan också.)
2. Gör i ordning pico de gallon
3. Finhacka rödlöken och tomaterna och lägg i en skål.
4. Hacka ner koriander och pressa rikligt med lime över.
5. Salta och smaka av. Är det fortfarande väldigt surt från limen, salta lite mer. Är det inte surt alls, pressa i mer lime!
6. Gör till sist avokadokrämen.
7. Kärna och gröp ur avokadorna. Mosa i en skål till en slät kräm och tillsätt salt & lime efter smak. Gör inte avokadokrämen för sur, eftersom pico