Gudomlig chèvrepaj med päron, valnötter & rosmarin

Chèvre, päron & rosmarin = Sant ♥
Receptet på denna galet goda paj kommer här!

Pajdeg
125 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk kallt vatten
1/2 dl pumpakärnor
Fyllning
175 g chèvre utan kanter (finns att välja i butik)
1 stort päron, finskuret
2 kvistar färsk rosmarin (plockade, grovt hackade blad)
1/2 dl valnötter, grovt hackade
Äggstanning
1 ägg
1,5 dl grädde
•Salt / peppar
•Honung att ringla över vid servering
Gör så här
1. Tärna smöret ner i en bunke.
2. Tillsätt mjölet och nyp ihop till en smulig massa.
3. När allt är jämt fördelat och smuligt, tillsätt pumpakärnor och iskallt vatten och forma till en fin deg.
4. Ta mjöl på händerna om den är kladdig att handskas med.

5. Tryck ut degen i valfri form och ställ in i frysen i 25-30 min.
6. Sätt ugnen på 160 grader

7. Nagga botten med en gaffel och sätt sedan in i ugnen och låt förgräddas ca 15 min.
8. Ta ut och låt svalna något.
Höj temperaturen något, till 175 grader!
9. Smula chèvreosten utan kanter över hela botten som fått svalna av.
10. Skiva päronet tunt och lägg lite omlott över/emellan osten.
11. Hacka 25-30 blad färsk rosmarin och fördela över ost och päron.
12. Vispa samman ägget och grädden och häll över pajen. Salta & peppra och toppa med grovt hackade valnötter. Ställ in

Källa