Godaste Budapestbakelsen med vaniljgrädde & hallon

Igår var jag så himla sugen på en riktigt god budapestbakelse och såklart blev jag då tvungen att baka detta underbara bakverk. Här kommer mitt recept! IngredienserBlanda samman1, 5 dl hasselnötsmjöl1 dl socker1/2 dl maizena1 tsk vaniljsockerVispa till maräng4 äggvitor1 dl socker1 nypa saltFyllning & Topping2 dl vispgrädde, vispad2 dl Färska hallon1/2 tsk vaniljsocker, pudrat över grädden50 g mörk choklad 70%1 tsk kakaoGör så här:1. Sätt ugnen på varmluft 150-165 grader.2. Blanda samman hasselnötsmjöl, socker (1dl), maizena och vaniljsocker.3. Vispa sedan äggvitor, socker (1dl) och en nypa salt till en fluffig hård maräng i en separat bunke. Vispa kraftigt samtidigt som du portionerar i sockret i omgångar.När marängen blivit hård och fluffig så att du kan vända skålen upp och ned, vänd ner hasselnötsblandningen i marängen.4. Fyll upp en spritser och använd en rund tyll (alt klipp bara hål i spritspåsens topp)5. Smöra ett bakplåtspapper och lägg på en plåt. Spritsa ut långa strängar ca 16-18st tätt intill varandra. (Tills hasselnötsmarängen är slut)6. Sätt in i ugnen i ca 22-23 min, tills den fått en mjukt gyllene färg.Ta ut och låt svalna.7. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå botten och vänd den så att undersidan hamnar uppåt.8. Stryk på vispad grädde, lägg ut halverade

Källa