Glutenfria energibollar, ”kokosbollar” utan tillsatt socker!

Chokladbollens dag kan även firas med lite nyttigare chokladbollar såklart
Har ni testat dessa?
Inget tillsatt socker, bara naturligt fruktsocker och vegetabiliskt kokosfett. Tycker det är helt fantastiskt att en ”nyttig” kokosboll kan smaka så gott, nästan godare än originalet. Här kommer mitt recept

20 min, 25 st
Ingredienser
200 g dadlar (soft dates, ekologiska Änglamark) alt fikon, soft figs!
200 g torkade aprikoser (ekologiska Änglamark)
2 msk kokosolja,
4 dl glutenfria havregryn
4-5 msk kakao
3/4 dl starkt kaffe (1 espresso)
1 nypa salt
1-2 dl kokos att rulla energibollarna i
Gör så här:
Smält kokosoljan i en liten skål i mikron några sekunder, så den blir flytande.
Mixa sedan dadlar, aprikoser, kokosolja, glutenfria havregryn, kakao och kaffe i en matberedare, eller med stavmixer. Eftersom dadlarna och aprikoserna är av varianten ”soft”, alltså väldigt mjuka och fuktiga så behöver man inte förkoka dem för att få dem mjuka och lättarbetade.
Det går som sagt utmärkt att köra detta i stavmixern om man inte har en matberedare.
När konsistensen är fast och fin, ställ in i kylen ca 10-20 min.
Rulla sedan bollarna i kokos och förvara i frysen förslutet.
En energiboll som är supergod, enkel att göra, nyttig samt gluten & laktosfri. Och hörrni, det är helt ok att äta flera stycken

Källa