Galet god och saftig brownie gjord på svarta bönor!!

Hur kan svarta bönor bli en magisk, saftig och alldeles underbar brownie !?!?!?
Oh MY!! Dessutom glutenfri
Skippar man även toppingen som är Nutella i detta fall och väljer vegansk mörk choklad att ha i, så är brownien även är mjölkfri!
Hur bra!?
Receptet kommer här och ni Måste testa där hemma!!

5 min + 25 min ugn
Ingredienser
400g svarta bönor
1,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl kakao
2 ägg
2 krm salt
2 msk espresso
2 msk rapsolja
50 g mörk choklad
Gör så här
-Sätt ugnen på 165-175 grader (Jag körde varmluftsugn)

1. Klä en form med bakplåtspapper. En mindre variant, ca 15×20 cm.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, blanda väl. (eftersom det är bakpulver med)
3. Skölj bönorna i en sil och lägg ner i en matberedare tillsammans med espresso och äggen.
4. Smält chokladen tillsammans med oljan i en liten skål i mikron ca 30-40 sek på 700W.  Ta ut och rör tills chokladen smälter in i oljan. Häll ner över bönorna.
5. Häll till sist över de torra ingredienserna och slut locket på beredaren. Mixa slätt i någon minut. Smaka av !
6. Häll smeten i formen täckt med bakplåtspapper, jämna till. Ställ in i mitten av ugnen på 175 grader i 25-30 min (beroende på formens storlek) Känn

Källa