Hur kan svarta bönor bli en magisk, saftig och alldeles underbar brownie !?!?!?
Oh MY!! Dessutom glutenfri
Skippar man även toppingen som är Nutella i detta fall och väljer vegansk mörk choklad att ha i, så är brownien även är mjölkfri!
Hur bra!?
Receptet kommer här och ni Måste testa där hemma!!
5 min + 25 min ugn
Ingredienser
400g svarta bönor
1,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl kakao
2 ägg
2 krm salt
2 msk espresso
2 msk rapsolja
50 g mörk choklad
Gör så här
-Sätt ugnen på 165-175 grader (Jag körde varmluftsugn)
1. Klä en form med bakplåtspapper. En mindre variant, ca 15×20 cm.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, blanda väl. (eftersom det är bakpulver med)
3. Skölj bönorna i en sil och lägg ner i en matberedare tillsammans med espresso och äggen.
4. Smält chokladen tillsammans med oljan i en liten skål i mikron ca 30-40 sek på 700W. Ta ut och rör tills chokladen smälter in i oljan. Häll ner över bönorna.
5. Häll till sist över de torra ingredienserna och slut locket på beredaren. Mixa slätt i någon minut. Smaka av !
6. Häll smeten i formen täckt med bakplåtspapper, jämna till. Ställ in i mitten av ugnen på 175 grader i 25-30 min (beroende på formens storlek) Känn