Vietnamesiska vårrullar med tre magiska dippsåser

Vietnamesiska vårrullar är bland det godaste jag vet; klicka HÄR för att kika in på min nya Youtube-kanal och för att se hur jag gör mina vårrullar hemma i mitt kök.
Fullständigt recept ser ni här nedan, men på filmen visar jag små tips

Mingel för ca 6 pers, alt middag för 2-3 pers, 30 min
Ingredienser
8-10 rispapper, runda
4st kyckling innerfiléer (Jag kokar ett helt paket – bra till annat, lunchsallad osv..)
10-12 Vannameiräkor ASC märkta, finns färska – frysta i butik
1 morot, skuren i stavar som är ca 0,5x 8-10 cm långa
Gurka, skuren i stavar, lika strl som moroten
1 avokado, skuren i ”stänger”
50g glasnudlar
2 msk sweet chilisås
Cosmopolitan sallad 2-3 blad, skurna i mindre blad
Ärtskott (Om man vill)
Koriander

Annons

Chilimajjo
1 dl majonnnäs (hemslagen alt hellmans)
3-4 tsk srirschasås
1/2 tsk limesaft
2 krm ljus soja – kikkoman
salt, efter smak
Jordnötssås
1/2 dl jordnötssmör
1/2 dl kokande vatten
1/2 tsk sesamolja
2 msk hackade salta jordnötter
salt, efter smak
Hoisinsås
1/2 dl Hoisinsås (Blue Dragon hittar du på mataffären och den är riktigt god)

Gör så här
1. Koka kycklinginnerfiléerna i 1/2-1 l vatten, 1/2 buljongtärning och lite svartpepparkorn. Låt småputtra ca 10-12 min tills kycklingen är genomkokt och mör. (Kika lite på någon filé så ser du om den är klar) Lägg på fat och låt

Källa