Enkel och galet god gulaschsoppa

Soppa, Gulaschsoppa.. Gillar ni ?Jag ÄLSKAR!!!Älskar smakerna och den smygande hettan i soppan.Jag gör min gulaschsoppa lite annorlunda. Jag har rött vin & nötfärs i min istället för porter & högrev. Så enkelt & så gott! Ni måste prova, här kommer mitt recept!Ingredienser2 gula lökar, hackade2-3 msk olivolja1 paprikor, röda2  vitlöksklyftor, pressade400 g nötfärs500 g krossade tomater2 msk tomatpuré1 dl rött vin1 l vatten3 potatisar – mjöliga, skalade & skurna i mindre kuber3 buljongtärningar (oxbuljong eller kalv)1 tsk paprikapulver1/2 tsk chilipulver (eller mer, smaka upp utefter styrka som önskas)1 tsk hel kummin, lite mortladSvartpeppar, efter smaksalt, efter smakTillbehörCrème fraîche 34 %Surdegsbröd & smörFärsk timjan att dekorera med (vi hade bara basilika hemma, grönt som grönt  )Gör så här1. Fräs den hackade löken lite mjukt i oljan tills den mjuknat och blivit glansig i en stor kastrull. Tillsätt hackad paprika och pressa i vitlök.2. Bryn på nötfärsen i en stekpanna vid sidan om och häll sedan över i kastrullen med grönsakerna.3. Tillsätt krossade tomater, vin, vatten, buljongtärningar, paprikapulver, chilipulver och lätt mortlad kummin.4. Tillsätt de små kuberna av potatisen och låt koka samman ca 15-20 min, tills potatisen är färdigkokt och gjort soppan lite tjockare i konsistensen.– Smaka upp soppan och

Källa