Enkel äppeltarte med kanel, glass & lönnsirap!

Härliga lördag!
Har ni inte bestämt er för efterrätt till kvällen, så är det verkligen inte för sent. Tänk något så enkelt, men så fantastiskt GOTT. På bara 5 min förbereder du denna magiska efterrätt. Ni bara måste prova.
Äppletarte med kanelsocker, vaniljglass & lönnsirap. Galet gott! Receptet är himla enkelt och kommer här.

4 port, 5 min + 20 min ugn
Ingredienser
2 smördegsplattor, delade i 4 delar
4 msk aprikos marmelad / alt aprikossylt
1-2  syrliga äpplen, gärna Granny Smith eller svenska sommaräpplen
1 msk socker
kanel, efter smak
4 kulor vaniljglass
lönnsirap, efter smak

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 180 grader. Dela sedan smördegsplattorna på hälften så du får 4 delar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
2. Bred på aprikosmarmelad/ sylt i en cirkel i varje mitt, ca 7 cm i diameter. Lämna lite smördegskant som bilden visar nedan.
3. Tvätta och skiva äpplet i tunna halvmånar (ju tunnare desto bättre och mer följsamma)
4. Lägg äppelskivorna omlott, se bild ↓

5. Strö på strösocker över äpplena och ”dofta” över önskad mängd kanel.

Jag älskar kanel så jag snålar inte

6. Sätt in plåts i ugnen på 180 grader i ca 20-22 min. (Man vill ju att äpplet hinner mjukna lite.)
7. Ta ut äppeltarten när den fått fin färg, rests i

Källa