Bus-enkel ostkaka med jordgubbskompott & grädde

Alltså, hemgjord ostakaka! Hur enkelt och hur gott??
Det är superlätt att göra, är gudomligt gott och vad känns bättre i själen än att man gjort den själv? Här kommer receptet!

6 pers, 1 h
Ingredienser
3 ägg
2 msk strösocker
2 dl mjölk
1 dl grädde
500 g keso 4%
1 krm äkta vaniljpulver
2 droppar bittermandel-olja
3 msk vetemjöl
5 msk mandelmjöl
1 msk fint hackade sötmandlar (skållade)
Smör att smörja formen med
Jordgubbskompott
500 g frysta jordgubbar
2 msk socker
Tillbehör
2-3 dl grädde, lättvispad
Gör så här
Sätt ugnen på 165 grader varmluft, 175-180 grader vanlig ugn.
Smörj en form med smör som är ca 20 x 20 cm med lite högre kant.
Vispa ägg och socker lite lätt, någon minut räcker bra.
Rör i keso, mjölk, grädde, vaniljpulver, vetemjöl, mandelmjöl, fint hackade sötmandlar och smaka till sist upp med 1-2 droppar bittermandelolja.
(PS! Var försiktig med bittermandeloljan, det räcker med en till två droppar för att få rätt karaktär på ostkakan.)
Fyll upp ostkakssmeten i formen och ställ in i ugnen i 55-60 min.
Gör jordgubbskompotten.
Låt frysta jordgubbar & socker smälta samman i en kastrull på medelhög värme till en mumsig kompott. Önskas mer sötma. Smaka upp med mer socker i slutet innan servering.
Ta ut ostkakan, låt bli ljummen och servera den till den varma jordgubbskompotten och lätt vispad grädde!

Källa