Happy Friday finingar!
Hur skönt är det inte med helg? Och dessutom strålande, varma dagar.
Dessa härliga dagar/kvällar leder ju bara till en glöd-het grill, inte sant?
Och vad kan vara godare än en galet god bearnaisesås till allt grillat?!
Här kommer mitt grundrecept på bearnaisesås, och om man vill så kan man testa att spetsa till såsen med lite härlig tabasco. Det tillför både hetta och härlig karaktär av den specifika smaken på chilin som tabascon ger.
Testa där hemma, här kommer receptet!
4 -6 port, 15 min
Bearnaisesås
½ dl Esdragonvinäger (finns i välsorterade mataffärer), el rödvinsvinäger
1/2-3/4 dl vatten
1 schalottenlök, finhackad
1 knippe färsk persilja
7-8 vitpepparkorn
2 äggulor
200-250 g smör, smält
½ tsk worcestersås
2 tsk torkad dragon (el inlagd dragon i vinägern, ett par kvistar)
2 tsk hackad färsk persilja
1 nypa salt
Malen vitpeppar, efter smak
♦ Ett par droppar tabasco
Gör så här
1. Smält smöret och låt det svalna.
2. Finhacka schalottenlöken och lägg i en kastrull.
3. Tillsätt vinäger, vatten, vitpepparkorn, persilja och ca 1 tsk torkad dragon. (Eller kvistar från Esdragon-vinägern som bilden visar nedan)
4. Låt koka ner till hälften.
5. Sila av, och lägg reduceringen, (ca 2 msk vätska) i en ny liten kastrull.
6. Vispa samman med två äggulor.
7. Värm och vispa kraftigt över vatten bad tills det tjocknar. Det får