Bästa Brioche-hamburgerbrödet

Hallå där!!
Snart är helgen här igen och vi måste låta oss inspireras av massa god mat ♥
Vad sägs om att bjuda på hemgjorda hamburgare? Det tycker jag låter som en strålande idè
Häng med på hur jag gör det perfekta hamburgerbrödet på enklast sätt ↓
Vill du även ta del om det bästa malda köttet till dina hamburgare så hittar du mitt bästa tips  Här

Brioche-hamburgerbröd (11-12 st)
25 g jäst
1 dl vatten
2 dl mjölk
1 msk socker
1 tsk salt
1 ägg
7,5 dl Manitoba mjöl el vetemjöl special (+ 1/2dl till utbakning)
125-150 g rumstempererat, tärnat smör
Gör så här
1. Värm upp vatten och mjölk till  37 grader C. (Fingervarmt)
2. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vätskan. Rör tills jästen lösts upp helt.

3. Tillsätt socker, salt, ägg och rör successivt i mjölet.
4. Låt degen gå i maskinen med degkrok i minst 10 min.

5. När 5 min gått, tillsätt nu det rumstempererade, tärnade smöret medan maskinen fortfarande går. Låt degkroken el ”degrullen” som jag använder i denna maskin arbeta in smöret helt i degen.
6. Täck över bunken med en bakhandduk och låt jäsa 60 min.
7. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. (Försök att inte använda allt för mycket mjöl när du bakar ut degen.)

8. Dela degen i två delar och dela sedan upp

Källa