MAGI… Ja detta är bara magiskt gott!! Det kändes lite som om att ni också tyckte det på min instagram @matfashionistan
Älskar att göra ”Steamed buns”, även kallat Bao’s, och denna gång med långbakad fläsksida, ingefärspicklad gurka, råkostsallad & chilimajjo!
Receptet kommer såklart här till er.
3 h, 4-6 pers
Ingredienser
Långbakad fläsksida
300-400g fläsksida (Rimmad går fint)
1/2 dl hoisinsås
1-2 msk ketchup
1 vitlök, pressad
1 cm ingefära, färsk – riven
salt, efter smak
6-7 varv med svartpepparkvarnen
Buns
20 g jäst
2dl ljummet vatten
4-5 dl vetemjöl
2 krm bakpulver
2 msk socker
1 tsk salt
½ dl matolja
Annons
Chilimajjo
2 äggulor
2-3 dl rapsolja
1/2-1 tsk Kikkomansoja
1 lime, pressad
2-3 msk srirashasås (Efter hur starkt ni önskar det)
1 nypa salt
Ingefärspicklad gurka
1⁄2 dl ättikssprit
1dl socker
1,5 dl vatten
1/2 gurka, skivad i mandolin
1 bit färsk ingefära (1cm skivad)
Råkostsallad
2 dl fint skuren vitkål
2 dl fint skuren morot (El använd instrument som gör ”julienne” av moroten
(Tips! Det finns färdig mix råkostsallad i butikerna – en färdig påse)
2 msk koriander, färsk hackad
1 lime, pressad
3 droppar sesamolja
4-5 droppar fisksås
salt, efter smak
Tillbehör
Färsk koriander
Sesamfrö (svarta + vita-rostade)
Annons
Långbakad fläsksida
Sätt ugnen på 125 grader varmluft.
Skölj fläsksidan i kallt vatten och torka av med hushållspapper.
Blanda samman ingredienserna till marinaden, smaka av och gnid in runt hela köttbiten.
Lägg i en mindre form och sätt in i ugnen i 3