Bakat fikon med svensk lufttorkad skinka & lingonbasamico

I annonssamarbete med Svenskt kött
Att välja Svenskt Kött är för mig en viktig aspekt i både mitt tänk och min matlagning.
Jag tittar alltid på förpackningarna vart råvarorna jag köper kommer ifrån, framför allt kött.
Mitt hjärta väljer ju såklart helst råvaror från Sverige, då jag känner mig trygg i dess hantering – och då tänker jag främst på Kött från Sverige!
Anledningarna till att just jag väljer Svenskt Kött är några stycken; de jag tänker främst på är:
-Låg antibiotikaanvändning i djurhållningen  (Sverige har lägst användning av antibiotika i EU)
– Lägre klimatpåverkan (Friska djur, bra foder och förnybar energi ger lägre klimatpåverkan. I Sverige används heller ingen soja från regnskogssmark i fodret)
– Vi i Sverige är duktiga på att ta till vara på hela djuret så inget går i spillo i onödan. Dvs mindre svinn!
– Sverige har  även ett djurskydd i världsklass, dvs att vi bryr oss om hur djuren lever och mår. Det är för mig superviktigt!!
Vill ni läsa mer om Svenskt Kött så klicka HÄR, det är när vi får kännedom kring detta vi börjar tänka.
I samband med detta har jag tagit fram ett mumsigt recept till Adventsminglet framöver.
Ugnsbakat fikon med Svensk Lufttorkad skinka & lingonbalsamicoHär kommer receptet

Ugnsbakade fikon med lingonbalsamico

Källa