Adventsmingel på ett kick – Skinkrullar med pepparrot & friterad grönkål

I annonssamarbete med Svenskt kött
Nu närmar sig julen och vi myser med adventsmingel, julbord & snart är självaste julafton också här. I detta mys vill jag fortfarande belysa vikten av att välja svenskt kött.
För mig att välja Svenskt Kött känns superviktigt, och jag lägger alltid en extra sekund på att faktiskt läsa på förpackningen vart köttet jag köper kommer ifrån.
Vad betyder då märkningen Svenskt kött?
Jo, Det är uppmärkt i 5 kriterier för att få inneha denna ”märkning”
-Alla djur skall vara uppfödda i Sverige
-Odling ska ha skett i Sverige
-Kött, mjölk, ägg, fågel, fick & skaldjur är alltid utan undantag 100% svenskt, även i en produkt med flera ingredienser, som tex korv och fruktyoghurt.
– För andra produkter som består utav fler än en ingrediens gäller speciella regler,  där minst 75% är svenskt. Müsli, leverpastej, korv & fruktyoghurt är några exempel.För er som inte läste mitt första inlägg om Svenskt kött, så nämner jag samma anledningar till att just jag är så petig när jag väljer / köper kött.
Att välja Svenskt kött betyder:
-Låg antibiotikaanvändning i djurhållningen  (Sverige har lägst användning av antibiotika i EU)
– Lägre klimatpåverkan (Friska djur, bra foder och förnybar energi ger lägre klimatpåverkan. I Sverige används heller ingen soja från regnskogssmark i

Källa