Denna rätt är bara så otroligt god!! Verkligen en rätt om du vill imponera stort på dina gäster eller överraska familjen
Massa smaker – spännande smaker…Jag kan äta denna rätt två dagar i veckan, lätt!!
Här kommer receptet!
4 pers, 30 min
Ingredienser
4st Kycklingfiléer, helst minutfiléer
2tsk ”5 spice krydda” – finns att köpa färdig i välsorterade butiker. (Eller så mixar man ihop kryddsammansättningen själv: 2 tsk malen kanel, 1 tsk hela kryddnejlikor, 2 hela stjärnanis, 2 tsk vitpeppar, 2 tsk fänkålsfrö.)
rapsolja, att gnida in kycklingen med.
Dressing
100g gram inlagd ingefära
1 cm färsk ingefära
2 st lime, saften
1 msk fisksås
1 msk ljus soja- Kikkoman
1 msk sesamolja
0,5 st röd chilifrukt
Annons
Sallad
200 gram platta risnudlar
2-3 salladslökar, finhackad
1 kruka koriander
1st romansallad-huvud
2 morötter
1/2 dl salta jordnötter, grovt hackade
1 msk sesamfrö
(1 lime) – klyftor
Chilimajjo
½ dl Majonnäs
3 tsk Srirachasås
2krm soja
1. Torr-rosta sesamfröna i stekpannan tills de får en gyllene färg, häll upp i en skål ställ åt sidan.
2.Koka upp vatten i en kastrull – dra bort från plattan och lägg i nudlarna. Låt dra 3-4 min med lock på, skölj sedan med iskallt vatten tills nudlarna är helt kalla.
3. Gnid in kycklingen med din mortlade five-spice krydda, låt marinera gärna 20-30 min. Gör under tiden resten.
4. Häll i alla ingredienser till dressingen i en mixer-