American cheesecake med hallon, blåbär och vanilj

Denna underbara cheesecake är en riktig parad-efterrätt hemma hos mig. Den är galet enkel att göra och bara så fräsch & god.Cheesecaken är ”No bake”, vilket betyder att den inte tillagas i ugn. Allt den behöver är ett kylskåp. Här kommer receptet!20 min + 4-6h i kyl, 6-8 persIngredienser16-20 digestivekex75 g smör, smält300g phiadelphiaost1,5 dl florsocker3 dl grädde3/4 msk vaniljsocker (Med äkta vanilj)DekorationHallonBlåbärGör så här1.Smält smöret.2.Mixa digestivekexen till smulor. (Eller mortla, krossa, mixer, hur du vill)3.Blanda samman det smälta smöret med digestivekrosset och tryck ut i en pajform. (el önskad form, ca 25 cm form )4.Vispa samman phiadelphiaost & florsocker i en separat bunke.5.Vispa samman grädde och vaniljsocker i en annan bunke. Grädden skall inte bli tjock, den skall bara vara mycket lätt vispad. Vispa någon minut bara.6.Rör sedan ihop phiadelphiasmeten med vaniljgrädden med en slickepott till en jämn smet.Tips, för tjockare konsistens, vispa en stund till med elvispen, då tjocknar den!7.Smaka av och tillsätt mer florsocker om du önskar den sötare. Jag gillar när det inte blir för sött.8.Fyll formen med cheesecakesmeten och ställ in i kylskåpet. Låt den stå där i minst 4 h, gärna 6 h innan servering.9.Dekorera med hallon och blåbär strax innan den skall serveras.Jag

Källa