Saftigaste brytbrödet med olika toppings

Min söndagmorgon startar ofta med detta härliga brytbröd på frukostbordet. Galet gott, och hörni SÅ ENKELT. Hoppas ni testar. Receptet kommer här!11 frallor/bröd, 60 min +Ingredienser50 g smör, smält25 g jäst2,5 dl mjölk1/4 dl strösocker3/4 tsk salt5-6 dl vetemjöl special1 ägg, uppvispat att pensla bröden medvallmofrösesamfröpaprikapulvertorkad oreganoGör så här1. Sätt ugnen på 200 grader.2. Smält smöret  i en kastrull och tillsätt sedan mjölken tills temperaturen når 37 grader. (Fingervarmt.)3. Smula jästen ner i en bunke och tillsätt socker & salt.4. Rör i den ljumna vätskan och rör tills jästen löst sig helt.5. Tillsätt mjölet successivt och kör degen med degkrok i ca 5 min.6. Strö lite mjöl över och forma lätt en kladdfri deg i bunken med handen. Lägg en handduk över och låt jästa i 40 min.7. Spänn fast ett bakplåtspapper i en 20 mm springform.8. Stjälp upp degen på ett lätt mjölat bakbord, dela degen först på hälften, sedan till totalt 11 lika stora delar/bitar.9. Kupa handen över bit för bit och lägg bara ett lätt tryck på handen med en cirkulerande rörelse tills en fin jämn bulle formats. Lägg ner en efter en i den klädda formen. Se bild ↓10. Låt jäsa under bakduk igen ca 30-40 min, till

Källa