Lyxiga grillspett med oxfilé

Grillspett är något utav en stor favorit på sommaren hos mig. Ingredienser på spettet hjälper varandra att skapa en smakfull balans. Den heta chorizon sätter smak på köttet, köttet ger smak åt champinjonen, champinjonen får smak av köttet, löken ger smak åt köttet. Ja, ni förstår. Sedan tycker jag att det är trevligt att få olika texturer på en och samma gång, så gott! Receptet på hur jag gör mina spett kommer här!4 port, 15 minIngredienser600 g oxfilé3 chorizo-korvar15 små champinjoner1 gul paprika1 röd paprika3 färsklökar, delade i kvartarMin Marinad1/2 dl rapsolja1/2 dl soja1/2 dl rödvinsvinäger1 pressad vitlöksklyfta (stor)2 msk honung1/2-1 tsk nymalen svartpeppar1/2 tsk paprikapulver1 krm chilipulversalt, efter smakEller den du gillar. Jag gillar ”Caj.p Caramba”- när jag inte gör egen.Exempel på tillbehörugnsbakad delikatesspotatisgrönsalladfetaostkrämel kall bearnaise, chili & vanligGör så här1. Mixa samman ingredienserna till marinaden. (Jag brukar göra marinad så att jag alltid har i kylskåpet. Dvs man kan förbereda långt innan. Ju tidigare desto bättre)2. Tvätta och ansa grönsakerna och skär i lika stora delar som du skär korven och köttet. Ca 3×3 cm stora bitar.3. Trä på om vartannat på spettet. (Ni ser att jag har stålspett. Det är superbra eftersom träpinnarna inte är lika stabila

Källa