Rosévin från provence i kombination till min goda fisk-& skaldjursgryta

I samarbete med Provence viner bjöd jag igår till en härlig middag med fina vänner. Vi åt en klassisk toast skagen till förrätt, följt av en underbar fisk- & skaldjursgryta som ni bara måste få receptet på och göra där hemma. Detta kombinerat med två passande rosé viner.Fisk och skaldjur på olika vis tillsammans med rosé, det är doften av Provence för mig!Vi dukade upp middagen i vårt älskade växthus där vinrankorna växer / slingrar sig från golv till tak.. Så mysigt!!Vi började som sagt middagen med en klassisk toast skagen på smörstekt surdegsbröd.Följt utav denna magiska fisk- & skaldjursgryta. Receptet på grytan som ni måste testa göra kommer här!4 pers, 20-30 minFisk-& skaldjursgrytaIngredienser2 gula lökar2 vitlöksklyftor1 fänkål (mindre)1 morot1 l fiskbuljong (1 l vatten + 2 fiskbuljongtärningar)1 tsk salt1 tsk torkad timjan0.25 g saffran 1 burk hela tomater 400 g fisktärningar (lax & torsk)1.5 dl vispgrädde200g skalade räkor12-16 musslor med skal (Tvättade & skrubbade)Svartpeppar malen, efter smakSaffransaioli2 dl majonnäs1 pressad/riven vitlöksklyfta0,25g saffransaltToppingHackad dill & persiljaGör så härAioli1. Blanda samman ingredienserna till aiolin, smaka av och smaka upp med salt.Fisk-& skaldjursgryta1.Skala och finstrimla löken. Finhacka vitlöken.2.Ansa och strimla fänkålen fint, och skär ner moroten i fina julienne-stavar. (Morotsstrimlor)3. Fräs grönsakerna tillsammans i olivolja

Källa