Nattjästa frukostfrallor

Ingredienser:20 g färsk jäst5 dl vatten, kallt 1 msk honung 1,5-2 tsk salt2 msk olja, oliv, raps, el solros ca 11 dl vetemjölToppingSolrosfrö, valmofrö, sesam, pumpafrö el tex linfröGör så här:1. Smula jästen i en bunke och rör ut med vattnet. Rör i resterande ingredienser och arbeta bara precis ihop den till en kladdig deg.2. Täck över degskålen med plast och ställ in i kylskåpet över natten. Gärna 12h3. Stjälp upp den nattjästa degen på ett mjölat bakbord och dela den i 10-12 bitar. Vänd bitarna hastigt i mjölet, men arbeta inte degen, då försvinner luften vi vill ha kvar i frallorna. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper. Toppa med ev önskade frön som solrosfrö, valmofrö, sesam, pumpa el linfrö.4. Sätt ugnen på 220-225 grader varmluft och sätt in frallorna i mitten av ugnen och grädda ca 15-20 minuter, tills de blivit gyllene till färgen. Ta ut och låt svalna något. Färdiga att servera på frukostbordet

Källa