Igår var jag så sugen på en matig sallad till middag. Och då blev det min smarriga räksallad med bulgur och Rhode Island dressing och ett gott surdegsbröd till Enkelt, lyxigt och supergott mitt i veckan eller som lunch på helgen. Här kommer mitt recept 4-5 port, 15 minRäksallad5dl vatten3 dl bulgur koka 8 min1 msk kycklingfond300g skalade räkor, av god kvalitét2 dl edamame bönor10-12 körsbärstomater på kvist1/2 gurka2 salladslökar1 påse mixsalladToppingAlfalfagroddarDill
Annons
Rhode Island dressing1dl hellmans majjo1dl creme f 32%2 msk Heinz Chili sausesaltsvartpepparGör så här1. Koka upp vattnet, tillsätt fond och lägg i bulgur. Låt koka 8 min (El som det står på just ditt paket) och dra sedan bulgurn åt sidan för att svalna.2. Blanda samman ingredienserna till dressingen. Ställ svalt.3. Blanda upp bulgur’n med räkor, halverade tomater, hackad gurka, edamame bönor, salladslök & sallad.4. Toppa med färsk hackad dill och alfalfagroddar.Servera salladen med dressingen på sidan samt ett gott surdegsbröd till!
Annons
Enkelt att svänga ihop, och så himla gott!!Sallad kan man ju variera i oändlighet, men så här gillar jag min räksallad Smaklig spis!