Denna rätt är bara så otroligt god!! Verkligen en rätt om du vill imponera stort på dina gäster eller överraska familjen Massa smaker – spännande smaker…Jag kan äta denna rätt två dagar i veckan, lätt!! Här kommer receptet!4 pers, 30 minIngredienser4st Kycklingfiléer, helst minutfiléer2tsk ”5 spice krydda” – finns att köpa färdig i välsorterade butiker. (Eller så mixar man ihop kryddsammansättningen själv: 2 tsk malen kanel, 1 tsk hela kryddnejlikor, 2 hela stjärnanis, 2 tsk vitpeppar, 2 tsk fänkålsfrö.)rapsolja, att gnida in kycklingen med.Dressing100g gram inlagd ingefära1 cm färsk ingefära2 st lime, saften1 msk fisksås1 msk ljus soja- Kikkoman1 msk sesamolja0,5 st röd chilifruktSallad200 gram platta risnudlar2-3 salladslökar, finhackad1 kruka koriander1st romansallad-huvud2 morötter1/2 dl salta jordnötter, grovt hackade1 msk sesamfrö(1 lime) – klyftor
Annons
Chilimajjo½ dl Majonnäs3 tsk Srirachasås2krm soja1. Torr-rosta sesamfröna i stekpannan tills de får en gyllene färg, häll upp i en skål ställ åt sidan.2.Koka upp vatten i en kastrull – dra bort från plattan och lägg i nudlarna. Låt dra 3-4 min med lock på, skölj sedan med iskallt vatten tills nudlarna är helt kalla.3. Gnid in kycklingen med din mortlade five-spice krydda, låt marinera gärna 20-30 min. Gör under tiden resten.4. Häll i alla ingredienser till dressingen i