Hej godingar!Har ni testat kaffekladdkaka?? Galet gott för den som gillar kaffe. Men faktiskt trevlig även för de som inte dricker kaffe, för den blir inte allt för ”kaff’ig” (Ni förstår vad jag menar va?)Tillsammans med Baileys grädden är det en hit, ni måste testa Receptet, det kommer här 30 min, 6-8 portIngredienser Kaffekladdkaka150g smör1 msk pulverkaffe3 dl socker1 dl kakao (knappt 1 dl)2 dl vetemjöl1/2 msk vaniljsocker3 ägg1 nypa flingsalt el salt
Annons
Baileys grädde 2 dl grädde1-2 msk Bailey’s1/2 tsk vaniljsockerGör så här1. Sätt ugnen på 165 grader varmluft.2. Smöra en springform på 20-22cm med bakplåtspapper i botten. ”Bröa” med kakao.3. Smält smöret i en kastrull, dra bort från värmen och tillsätt kaffepulvret. Rör slätt.4. Tillsätt socker, mjöl, kakao och vaniljsocker. Blanda om och tillsätt äggen, ett och ett i taget.5. Rör till en slät krämig smet och tillsätt en nypa salt.6. Häll upp i formen och sätt in i ugnen i ca 20 min. Kakan skall vara kladdig men inte rinnig.7. Ta ut och låt svalna i rumstemp.Baileysgrädde1. Mät upp grädde & vaniljsocker i en skål och tillsätt Baileys. Vispa sedan upp till en lättvispad grädde.2. Önskas mer Baileys smak, så rör i lite till.Servera