Kladdkakscupcakes med karamelliserade popcorn & salt kolasås!

Tänk er en liten kladdkakscupcake som är sådär härligt kladdig på insidan, toppat med karamelliserade popcorn och ljummen, salt kolasås. I’m in heaven
Receptet kommer här!

45 min, 25-30 mini cupcakes
Ingredienser
100 g smält smör
2 ägg
2 dl socker
4 msk rapsolja
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/2 dl chokladknappar (mörk choklad)
1 nypa flingsalt
Salt kolasås
0,75 dl vispgrädde
1,5 dl socker
50 g kallt smör, tärnat
1 nypa flingsalt
3-4 dl poppade popcorn
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader
1. Smält smöret och låt det sedan svalna.
2. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.
3. Vispa ägg och socker vitt och poröst och rör sedan ner rapsoljan.
4. Tillsätt blandningen med torra ingredienser och rör samman.
5. Häll i smöret successivt och rör till en jämn smet
6. Vänd till sist i de mörka chokladknapparna och en nypa flingsalt.
7. Mät upp 2/3 smet i små cupcakesformar på en plåt.
8. Sätt in plåten i ugnen i ca 6-7 min (Beror på styrka i ugnen & vilken storlek på formar man använder. Men kakorna skall vara kladdiga i mitten)

Annons

Salt kolasås
1. Värm upp grädden i en enskild kastrull, ej koka.
2. Låt sockret smälta och bli gyllene i en annan kastrull (inte brännas. Kör medelhög värme och rör när du ser att sockret

Källa