Tänk er en liten kladdkakscupcake som är sådär härligt kladdig på insidan, toppat med karamelliserade popcorn och ljummen, salt kolasås. I’m in heaven
Receptet kommer här!
45 min, 25-30 mini cupcakes
Ingredienser
100 g smält smör
2 ägg
2 dl socker
4 msk rapsolja
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/2 dl chokladknappar (mörk choklad)
1 nypa flingsalt
Salt kolasås
0,75 dl vispgrädde
1,5 dl socker
50 g kallt smör, tärnat
1 nypa flingsalt
3-4 dl poppade popcorn
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader
1. Smält smöret och låt det sedan svalna.
2. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.
3. Vispa ägg och socker vitt och poröst och rör sedan ner rapsoljan.
4. Tillsätt blandningen med torra ingredienser och rör samman.
5. Häll i smöret successivt och rör till en jämn smet
6. Vänd till sist i de mörka chokladknapparna och en nypa flingsalt.
7. Mät upp 2/3 smet i små cupcakesformar på en plåt.
8. Sätt in plåten i ugnen i ca 6-7 min (Beror på styrka i ugnen & vilken storlek på formar man använder. Men kakorna skall vara kladdiga i mitten)
Annons
Salt kolasås
1. Värm upp grädden i en enskild kastrull, ej koka.
2. Låt sockret smälta och bli gyllene i en annan kastrull (inte brännas. Kör medelhög värme och rör när du ser att sockret