Vad sägs om en värmande gryta på renskav i veckan ?
Här kommer receptet på en riktigt god renskavsgryta som är den där perfekta ”mitt i veckan-maten”. Enkelt att göra & supergott. Poppis hos både vuxna och barn!
4-6 pers 30 min
Ingredienser
800 g renskav, fryst (2 paket typ Polarica)
1 gul lök
2 paket bacon, ekologisk
400 g krossade tomater (eko)
5 dl crème fraiche, kokbar
2-3 msk viltfond el oxfond
1 msk finhackad timjan, färsk
300 g skivade champinjoner, (en burk – konserverade)
salt / peppar, efter smak
Mos
800 g mjölig potatis
1 dl vispgrädde
1 – 1,5 dl mjölk
75 g smör
1/2 – 1 tsk vitpeppar
1 – 1,5 tsk salt
Annons
Rårörda lingon
250 g lingon (frysta går fint)
1 dl socker
Gör så här
1. Börja med att göra de rårörda lingonen så att det får stå och dra medan du lagar maten.
Blanda samman lingonen med sockret i en skål, ställ åt sidan och låt lingonen tina upp tillsammans med sockret.
2. Skala potatisen och koka den tills en sticka går lätt igenom.
3. Börja under tiden med renskavsgrytan. Skiva baconet i mindre bitar och hacka löken. Lägg ner baconet i en panna och stek tills baconet tar härlig färg och fettet dras ur.
4. Skeda ur överflödigt fett och tillsätt löken i pannan. Låt bryna lite lätt.
5. Lägg