Chèvre, valnöt & fikonsnurror!

Smördeg, chèvre, valnötter & fikonmarmelad. Låter kombinationen som en god idé?
Ja, herregud så gott det är. Perfekta tilltugget när gästerna kommer, här kommer receptet!

ca 15 snittar, 30 min
Ingredienser
1 smördeg på rulle
3-4 msk fikonmarmelad
50-70 g chèvre, smulad utan kanter
6-7 valnötter, hackade
flingsalt, efter smak
1 ägg, till pensling
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Rulla ut smördegen. Bred på ett tunt lager med fikonmarmelad, strö sedan över smulad chèvre och hackade valnötter. Strö över lite flinsalt.

(på bilden har jag bara gjort en provbit om ni tänker på storleken)
Rulla i hop till en rulle och dela degen i 3cm breda ”snäckor”. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

Pensla med ägg och sätt in i ugnen tills dem blir gyllene. Ca 15-18 min beroende på ugn.
Man ser på smördegen när den är ”bakad” även längst in i mitten av snäckan.
Ta ut, låt svalna en aning och servera till ett glas mousserande.

Galet enkelt, galet gott

Källa