Läckert brytbröd med rågkross & dinkel

Alltså, nu är jag i någon slags bröd-fas.. Jag älskar verkligen att baka, och när bröden blir riktigt bra är det ännu roligare
Jag bakar gärna eget bröd då det ofta är barnens start på dagen med en god macka. Då känns det sådär extra skönt i hjärtat att veta vad exakt brödet innehåller.
Detta bröd är gott till allt.. Till frukost, lunch och middag. Saftigt och helt fantastiskt gott!!
Receptet, kommer här ♥

12 bullar / bröd, + 60min   (Behövs en 25-26cm springform)
Ingredienser
50 g smör, smält
25 g jäst
2,5 dl mjölk
2 msk socker
1 tsk salt
1 dl rågkross (Blötlagt i kokande varmt vatten ca 15 min)
1 msk hela linfrö
1 dl majsmjöl
2 dl dinkelmjöl
3,5 dl vetemjöl special (+ 1-2 msk till utbakning)
1 ägg, uppvispat att pensla brödet med
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Mät upp 1 dl rågkross i en djup tallrik och häll över kokande vatten så det precis täcker rågkrosset. Låt stå ca 15 min för att dra.
3.Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader.
4. Smula jästen ner i en bunke, tillsätt socker och salt. Häll sedan över den fingervarma vätskan. Rör till jästen löst sig helt.
5. Rör i det svällda rågkrosset, linfrö, majsmjöl och dinkelmjöl. Rör

Källa