God morgon härliga ni
Idag har jag bakat bröd för fullt här hemma i köket, och det resulterade i ett galet gott brytbröd som faktiskt var bland det godaste & saftigaste jag smakat på bra länge. Galet gott, och hörni SÅ ENKELT!
11 frallor/bröd, 60 min +
Ingredienser
50 g smör, smält
25 g jäst
2,5 dl mjölk
1/4 dl strösocker
3/4 tsk salt
5-6 dl vetemjöl special
1 ägg, uppvispat att pensla bröden med
vallmofrö
sesamfrö
paprikapulver
torkad oregano
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan mjölken tills temperaturen når 37 grader. (Fingervarmt)
3. Smula jästen ner i en bunke och tillsätt socker & salt.
4. Rör i den ljumna vätskan och rör tills jästen löst sig helt.
5. Tillsätt mjölet successivt och kör degen med degkrok i ca 5 min.
6. Strö lite mjöl över och forma lätt en kladdfri deg i bunken med handen. Lägg en handduk över och låt jästa i 40 min.
7. Spänn fast ett bakplåtspapper i en 20 mm springform.
8. Stjälp upp degen på ett lätt mjölat bakbord, dela degen först på hälften, sedan till totalt 11 lika stora delar/bitar.
9. Kupa handen över bit för bit och lägg bara ett lätt tryck på handen med en cirkulerande rörelse tills en fin jämn bulle formats.