Hallontartlett på smördeg, med krämig färskost- & vaniljkräm!

Tänk er en minidessert som är sådär lagom i allt, inte alls sådär söt som mycket annat i efterrättsväg. Och till råga på det, det tar bara 15 min att svänga ihop!?!? Dröm!
Här kommer receptet på mina små hallontartletter som jag gjorde på Nyhetsmorgon innan sommaren. Perfekta för Afternoon tea eller som efterrätt vid en bjudning!

6-8 st, 15 min
Ingredienser
3-4 frysta smördegsplattor, töade (alltså inte smördeg på rulle)
ca 1,5-2 dl  hallon (frysta el färska)
Färskost- & vaniljkräm
100 g Philadelphiaost
2-3 tsk florsocker
2 krm vaniljsocker
½ äggula
Garnityr
Florsocker, att sikta över
Vit choklad, riven över
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader
1. Börja med att röra ihop vaniljkrämen.
2. Blanda samman alla ingredienser till en slät kräm.
3. Lägg upp smördegsplattorna på bänken och stansa ut rundlar på ca 8 cm i diameter.
4. Lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper.
5. Klicka på en klick färskost-& vaniljkräm i mitten på alla smördegsrundlar, fördela ut med en tesked så att det är ca 2 cm kvar av smördegskanten runt om.
6. Sätt hela hallon i en ring uppepå krämen, ca 6 st/smördegsrundel.
7. Sätt in plåten i ugnen i ca 11-12 min tills smördegen rest sig runt om och fått en härlig gyllene färg.
8. Ta ut, låt svalna och sikta över rikligt med

Källa