Wok med kyckling, grönsaker & sesam på bara 15 min!

Får du aldrig till smakerna i din wok? Tycker du att det blir smaklöst och tråkigt? Då har jag receptet till motsatsen: ”Smakresa”!
Nu har vi ätit denna wok två dagar i rad för att alla i familjen bara älskar den. ♥
Här kommer såklart receptet!

4 pers, 15 min
Ingredienser
4 kycklingfiléer
1/2-1 msk ljus soja, att vända de strimlade kycklingfiléerna i
1 liten purjolök, grovt strimlad
1 liten rödlök, grovt strimlad i halvmånar
1 stor vitlöksklyfta, finhackad
1 gul paprika
1 röd paprika
2 buketter broccoli, skurna i bitar (med stammen)
1 burk minimajs
1,5-2 msk teriyakisås
1 msk sesamolja (mer om så önskas)
2 tsk sesamfrö
Tillbehör
Go-chu-jang – chilisås  (Alt vanlig sweet chlisås)
Gör så här
1. Strimla kycklingen i strimlor typ 2×6 cm. Lägg ner i en bunke och häll över ljus soja (typ Kikkoman). Salta och peppra, rör om och ställ åt sidan.
2. Tvätta och strimla purjolök och rödlök grovt, lägg i en skål.
3. Hacka ner vitlöken fint ner i lökblandningen.
4. Strimla paprikorna grovt och skär ner broccolin i lagom stora bitar.
5. Blanda allt i skålen och hetta upp en wokpanna eller sauteuse med olivolja.

6. Fräs grönsakerna och tillsätt sesamolja & sesamfrön (Stek inte grönsakerna längre än nödvändigt. Det är ”al dente” grönsaker vi är ute efter. Lite skönt tuggmotstånd )
7. Sänk värmen lite

Källa