Igår fyllde jag 33 år
Såklart önskade jag min favvo-dessert och det blev: Den vita chokladmoussen som har Allt och lite till. Perfekta efterrätten till sommarens ljumna kvällar. Receptet är somrigt, fräscht, enkelt & fasansfullt gott! Testa testa ↓
10 min + 3 h kyl, 5 mindre portionsskålar eller glas
Ingredienser
150 g vit choklad, smält över vattenbad
1 ägg, uppvispat
2 dl grädde, vispad
1 krm vaniljsocker
1 dl kesella 10%
5 digestivekex krossade
Topping
2 dl hallon, frysta – upptinade
1 dl blåbär, frysta- upptinade
Citronmeliss
Gör så här
1. Hacka ner och smält chokladen försiktigt över vattenbad. Låt den inte bli allt för varm, bara precis smälta. (låt svalna)
2. Vispa grädde och vaniljsocker tjock & fluffig (inte så det blir smör), ställ åt sidan.
3. Vispa upp ett helt ägg med elvisp riktigt fluffigt. Vispa samtidigt försiktigt ner den smälta chokladen successivt.
4. Rör i kesellan och vänd till sist ner vaniljgrädden. (Grädden sist)
5. Krossa digestivekex och fördela i ut i glasen. Mät upp moussen och ställ i kylskåp minst 3 h.
6. Töa bären. Försiktigt i mikro eller låt ligga framme 1-2 h innan servering av efterrätten (inga tillsatser – Bara Bär!)
7. Vid servering. Lägg på ett par skedar bär på varje mousse och toppa med en kvist citronmeliss
Smaklig dessert! ♥