Veckans godaste & krämigaste pastagratäng

Åh, detta var Så gott! ♥
Här har jag gjort en pastagratäng gjord med spaghetti, het krämig köttfärssås toppat med riven ost, parmesan & färsk basilika. Perfekt mat mitt i veckan eller som söndags-mat. Receptet kommer här!

4 pers, 25 min
Ingredienser
400g spaghetti
400g nötfärs
1 gul lök, finhackad
1 burk krossade tomater, (Mutti)
1 köttbuljongtärning
1 vitlöksklyfta, riven
1/2 tsk torkad oregano
1 dl Crème fraiche Paprika Chili
1 dl Crème fraiche naturell 34%
1/2 dl grädde
Salt, efter smak
nymalen svartpeppar, efter smak
100g riven ost (gratängost)
Topping/dekoration
Färsk hackad basilika
Riven el hyvlad parmesan
Gör så här
1. Koka pastan enl anvisningarna på paketet. Se till att det blir lite underkokt. (Så går det färdigt i ugnen sedan under gratineringen)
2. Skala och finhacka löken, fräs i olivolja försiktigt tills det blir mjukt och gyllene.
3. Vänd ner köttfärsen och bryn på tills genomstekt.
4. Tillsätt krossade tomater, pressad vitlök, köttbuljong & torkad oregano. Låt puttra ihop.
5. Tillsätt crème fraîche paprika Chili, naturell crème fraîche & grädde. Smaka upp med salt och nymalen svartpeppar. (Tillsätt ev mer buljong om det behövs) Låt puttra ihop ca 4-5 min!
– Sätt ugnen på 200 grader
6. Häll av pastan, lägg ner i en ugnsform. Häll över köttfärssåsen & toppa med riven ost. Sätt in i ugnen i ca 5-10 min så att osten smälter och blir gyllene.
7. Ta ut

Källa