Veckans godaste fiskrätt – torsk med tomater & dill

Tisdag, tänker ni också äta fisk idag? I så fall måste jag bara få dela med mig av ett dundersmarrigt & löjligt enkelt recept. Riktigt riktigt gott! Denna rätt är perfekt mitt i veckan. Ni måste testa, recept kommer här ♥

4 port, 20 min
Ingredienser
500 g torsk (Royal Greenland, Findus eller ICA:s egna, ligger i block som ett dragspel om 4 filéer)
3 kvisttomater, tunt skivade
1/2 knippe hackad dill (ca 2 msk hackad dill)
1 msk flingsalt, smulat över tomaterna
smör, att hyvla över (med osthyvel)
2 dl grädde (jag var duktig idag och körde 15% matlagningsgrädde)
Tillbehör
Ris
Gör så här
1. Töa torskbitarna i rumstemp tills de är helt tinade, håll dom sedan i kylen fram till tillagning.
2. Sätt ugnen på 190 grader (varmluft).
3. Koka riset enl anvisningarna på paketet.
4. Smöra botten på en mindre form där fyra filéer får plats, lägg på filéerna.
5. Skiva tomaterna tunt och lägg på lite omlott som på bilden.
6. Strö på rikligt – och ja, jag menar rikligt – med malt flingsalt ovanpå tomaterna (ni ser på bilden hur mkt jag tar).

7. Hacka sedan över massa dill och nymalen svartpeppar. (Peppar är gott!!) Avsluta med att hyvla på 1-2 skivor smör med osthyvel på vardera fisk. (Se bilden.)

8. Sätt in formen i

Källa