4-6 port, 15 min (+4h i kyl )
Ingredienser
2-3 rabarberstänger, skalade & skurna i 10cm långa stavar
2 dl vatten
2dl socker
1 vanijstång, delad på längden, alt 1 krm äkta vaniljpulver
Vit chokladmousse
200g vit choklad
2 dl vispgrädde
1/2 dl kesella 10%
Topping- drömmar, krossade
Gör så här
Vit chokladmousse
1. Koka upp grädde i en kastrull, dra bort från plattan och hacka i vit choklad. Rör slätt!
Häll upp in en skål och ställ svalt med plast över i minst 4 h. (Tills det är kallt igenom och stelnat till. Jag brukar göra det på morgonen eller kvällen innan så kan man släppa det projektet sen)
2. Innan servering: Vispa upp den kalla smälta chokladen till en mousse, kör med elvispen tills konsistensen blir tjock och fin. Vänd sedan i kesella efter smak. Ha i lite successivt och rör försiktigt så den behåller sin luftighet. (Kesellan kan man byta ut till typ turkisk yoghurt om man vill)
Inkokt rabarber
1. Koka upp vatten, socker och vaniljstång (el vaniljpulver) i en kastrull.
2. Sänk värmen och lägg ner rabarberstängerna, gärna intill varandra – inte på varandra och inte heller huller om buller. (Man vill att de ska hålla ihop)
3. Låt stängerna ligga i sockerlagen för att bli typ inkokta. Men låt det inte koka för då går rabarberns sönder.
3.